Follow on LinkedIn
top of page

Om Eline Høyer: "på sitt beste, synes jeg at Eline Høyer kan minne litt om Ane Brun. Både hvordan hun høres ut, men også hvordan hun bruker stemmen sin som et instrument. Høyer fremstår som en trygg og dyktig artist og låtskriver, men spørsmålet er om hun har det lille ekstra som må til for å slå igjennom?" Bror Olav Andreas Skrede - Artistfoto

 

 

Om Eline Høyer: «Jeg ble slått i bakken av den vakre og særegne stemmen, og forundret over at noen som skriver og synger så bra kan være ukjent. En uoppdaget perle». Sheila Simmenes

 

- De plukket ut en fra Sverige, en fra Danmark og meg fra Kristiansand. Jeg er den eneste fra Kristiansand som ble spurt om jeg ville bli med på dette, det er veldig kult, sier Eline fornøyd.

Miniturneen vil holdes i tre dager i tre skandinaviske land denne helgen, og er arrangert av Nordic Band Camp i samarbeid med blant annet Sørf.

10 tegn på at Kristiansand våkner etter vinterdvalen

Ærlig og naken

 

Det er viktig for Eline at låtene har en dypere mening, derfor synger hun ofte om egne erfaringer og følelser. Foto: Privat

Dette er første gangen den lokale sangerinnen spiller for et utenlandsk publikum, noe hun både gruer og gleder seg til.

- Det er kjempeskummelt, samtidig veldig gøy. Jeg gleder meg veldig, og er glad for å få denne mulighetene til å spille musikken for andre i Skandinavia.

 

- Og jeg føler jeg har så vidt begynt, så jeg gleder meg nå som det skjer ting fremover, forteller hun med en glede i stemmen.

Tenk hvis du kunne reise tilbake i tid for å stoppe attentatet på JFK…

Eline beskriver musikken sin som ærlig og naken. Låtene handler ofte om hverdagslige situasjoner man kjenner seg igjen i, men også dype ting hun har fått kjent på kroppen.

- Min måte å snakke på er å lage sanger, siden jeg alltid har slitt med å passe inn noe sted. Og det som representerer min musikk er at den er ærlig og naken, det er viktig for meg at musikken min har innhold, forklarer hun.

Fra kulturnatta til Norske Talenter

Grim-jenta har sunget og laget egne sangtekster siden hun var åtte år gammel, men det var ikke før hun ble oppdaget av Sheila Simmenes under kulturnatta for to år siden, ting begynte å skje for Eline. I høst ringte de fra Norske Talenter, som ønsker å ha 26-åringen med i programmet.

– Viktig at studentene lærer av ha de har gjort rett og galt

 

Etter at Simmenes oppdaget den lokale sangfuglen har hun fått flere spillejobber. Foto: Privat

- Det var en annerledes og lærerik opplevelse. Da Norske Talenter ringte meg takket jeg først nei. Jeg har litt sceneskrekk, men ombestemte meg og så på det hele som en utfordring.

- Selv om jeg ikke kom videre, vet jeg det var mange som stemte på meg. Det blir jeg rørt av, sier hun.

Til daglig jobber Høyer i en barnehage på Grim for å få økonomien til å gå rundt. Men hun er målbevisst om å kunne en dag leve av musikken.

- Turneen er en tjuvstart på noe mer

Kjetil Nordhus, leder i Sørf, har fulgt med på Elines karriere de siste årene. Han mener hun var den perfekte kandidat til å være med på turnè-opplegget til Nordic Band Camp.

- Eline har vært på vår radar i noen år, og har et stort potensiale. Hun er talentfull og passet perfekt til noe slikt.

Nordhus nevner flere lokale navn som har fått godt utbytte av den nordiske musikk-campen.

- Nordic Band Camp i 2014 var både Cheap Karma og Oakland Rain med på, og dette opplegget har betydd mye for dem. Og du kan si denne turneen er en tjuvstart på noe mer av det som skal skje for Eline i sommer, sier han.

"Humans HAVE to express themselves. Not necessarily in words..." 

"We need our intuitivity. The gut-feeling. Impulsive actions. The speed decisions. The practiced ways of acting that makes us react without strategic thinking or planning. We need the possibility of improvisation"..

"Man is born into freedom. Not to choose, is also a choice" .. 

"People show their true self in their actions".. 

"You can practice being good. Practice making smart choices".. 

"Noone is more human than others" ... 

"We can simulate the different situations so that after practicing in a safe environment, we will express ourselves in a secure, confident professional manor, without disturbing elements in our performance".. 

"Are you as a councellor ready to be there wit your maps and compass, or have you allready left for home? ".. 

"We always say - Wouldn´t it be good if.... in front of as many sentences as possible".. 

"Be clear! Say what you have to say... " .. 

"We root for each other.. We want our colleagues to do well"... 

"Communication implies documentation".. 

"You can choose a didfferent kind of action tomorrow, than the one you chose yeaterday".. 

"When we reach another milestone... we celebrate!! To show to ourselves and to others that what we hoped was possible, turned out to be just that.. "... 

"Ambition is what drives the artist and the organisation. What do we want? What are we able to do? What is the plan? "

bottom of page