• Facebook - Black Circle
Featured Posts

January 22, 2019

Ny norsk strikkefestival. I Kristiansand. På Hotel Caledonien. Alle kommer til å være der. NOrske og danske strikkeguruer og nerder...

April 26, 2018

www.kira-j.com

Kira J m/band har gitt PåppFønk i oppdrag å lage en Webside / Presskit hvor man kan finne god oppdatert informasjon om bandet.

Siden er allerede i drift. Vi har masse gode bilder og musikk tilgjengelig, og om noen få dager vil vi også ha en helt oppdatert turnékalender klar.

Kira J og band kommer til å spille mye nå i sommerhalvåret blant annet på Eikerapen Roots i Åseral  og på Bryggerhuset Live i Kvinesdal. 

Vi gleder oss! 

March 1, 2018

Søndag arrangerte Kira J Band i samarbeid med PåppFønk Musikkproduksjon minikonsert / singelslipp / showcase for våre venner og samarbeidspartnere. 

Vi fikk god hjelp av #kjetilgrande Kjetil Grande som leide ut Haubitz Hall til oss, #hunsfosbryggeri https://twitter.com/Hunsfosbryggeri som stod for det syndige fludum, #monicarosenkrantz https://www.monicarosenkrantz.org/ som stod i baren, Morten og Kenneth på MJAS #mjaskrs http://www.mjas.no/ som trykket invitasjoner  #camillascatering https://www.facebook.com/Camillas-Catering-As-1002585113214869/ som sørget for fantastisk fingermat, og dub studio ved #endrekirkesola Endre Kirkesola https://www.facebook.com/groups/304178227748/ som stod for eksepsjonell lyd. 

Bandet spilte 5 låter og ikke minst ble det en svært hyggelig kveld med mellom 20 og 30 spesielt inviterte gjester. 

Sånne kvelder gir overskudd og glede over å jobbe i artistbransjen.. 

November 3, 2015

Da jeg skulle skrive en oppgave om det å lese fra bladet (Prima Vista - spill) når man spiller piano, kom jeg over en bok - Musical excellence av Aaron Williamon. 

Boken er tung å lese, og fyllt med enormt mye research fra Royal college og Music i London om øvingsteknikk. 

Men jeg ble fascinert av noen av tankene hans om hvordan kunstnere ser på seg selv, hvordan man øver, hva man blir nervøs for, hvordan man presterer som kunstnere. Jeg kan trekke paralleller til idretten i forhold til disse tingene, men det sparer jeg til en annen gang. 

 

Williamon er kanskje mest kjent for arbeidet han har gjort sammen med Roger Kneebone hvor disse har forsket på temaer relatert til sceneskrekk og prestasjonsfremming på tvers av fagfelt. Her sammenligner man blant annet prestasjoner kunstnere gjør på en scene med prestasjoner kirurger gjør på en operasjonssal. Det er mange interessante betraktninger rundt hvardan man kan simulere prestasjoner og øve på dem i kontrollerte miljøer, for å kunne utfør...

November 3, 2015

Å bygge en kultur var mantraet på arbeidsplassen min. Vi må bygge en god kultur. 

OK - gi meg byggeklossene. Hva er byggeklossene? 

Fikk aldri noe godt svar. 

Så jeg begynte å lage mine egne byggeklosser. 

De gule: "Ta smarte valg" stod det på dem. 

De blå: Kom forberedt. 

De grønne: Klar melding ut! Si hva du mener. 

Trekantede hvite: Hold kolleger til ansvar. 

Runde røde: Dialog

Oransje: Spør. Start setningene med "Ville det ikke vært bra hvis....."

Fiolette: Zoom ut. Vær paraplyen. Se det overordnete bildet.

 

Og jeg startet å bygge. Og forventet at mine kolleger bygde med de samme klossene. 

De syntes andre klosser var viktigere enn mine. De ville til og med bygge andre ting enn det jeg ville. Til og med raste de det vi hadde bygget. 

 

Du gjorde det med vilje! Du raste det jeg hadde bygd!

- Som å høre barna mine da de var i barnehagealder. Og det var jeg som sa det. En voksen mann. En leder.

 

En smart stemme ba meg om å fokusere på hva en god kultur er, istedet for hva og hvordan man bygger. 

...

October 28, 2015

February 14, 2014

I kulturbedrifter er man avhengige av intuisjon og av magefølelse. 

Mange synes dette er skremmende fordi man avviker fra det rasjonelle, det planlagte og det strategiske. 

 

For å definere det intuitive kan vi si at intuisjon eller magefølelse er et resultat av mange års trening som har gjort at selv beslutningsdelen har blitt automatisert. Øvelse på å ta lignende avgjørelser, ikke helt identiske, men lignende i forskjellige situasjoner. 

En jazzmusiker er avhengig av å kunne improvisere, ta avgjørelser på et tiendedels sekund, skifte rytmikk, skifte toneart, endre en melodilinje på et øyeblikk. Han kan ikke basere seg på strategi, men han må stole på at det han har øvd på i årevis er nok kunnskap og kompetanse, nok trening og øving til at han kan tilpasse seg og at avgjørelsene vil være til  beste for han og bedriften eller bandet som det kalles. 

 

Det handler også om å ha "skjerpede sanser". Man vil finne dette begrepet igjen i idrett, musikk som nevnt, i martial ar...

October 27, 2015

 Daniel Kahneman, winner of Nobel price in Economics

 

October 26, 2015

Å være den som et annet menneske ønsker råd fra påhviler et visst ansvar. Dersom man erklærer seg som en som har kompetanse til å gi råd, og samtidig tar godt betalt for å gi råd, påhviler dette et ekstra stort ansvar.

 

 

 

Av Arnstein Håkonsen, som er utdannet med mastergrad i Music Management ved Universitetet i Agder og også er leder av PåppFønk Musikkproduksjon som er labelet til blant andre bandene Georg og Moëta. Håkonsen er også Kultursjef i Vennesla kommune. 

 

 

Teksten tar for seg spørsmål rundt hvordan veiledere bør fremstå for at det skal være samsvar mellom hva en veileder påberoper seg av kompetanse og hva veilederen faktisk bidrar med av kompetanse. Jeg velger å kalle meg selv en veileder. Jeg velger å kalle deg en veileder. Du kaller deg selv kanskje for et medmenneske, en å snakke med, en mentor, en coach - en «livscoach» er visst det helt nye - eller du kaller deg kanskje en lærer eller en leder. Jeg velger likevel å kalle deg en veileder. Et valg jeg tar. Og dermed definer...

Please reload

Vellykket Showcase på Odderøya

March 1, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

October 26, 2015

Please reload

Archive
Please reload